KOLOFON

Temapakken Afrikansk Migration er blevet opdateret i 2014 som del af et forskningsprogram på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) om betydningen af europæiske migrationspolitik for vestafrikansk migration.

Opdateringen er udført af:
Seniorforsker Nauja Kleist, DIIS – ph.d. i Sociologi
Forsker Dorte Thorsen, Sussex Universitet – ph.d. i Afrikastudier
Ph.d. studerende Ida Maria Vammen, DIIS og Københavns Universitet, Institut for Antropologi.

Med bidrag fra:
Adjunkt Martin Lemberg-Pedersen, Københavns Universitet, Avancerede Migrationsstudier (AMIS)
Cand.stud. Matilde Skov Danstrøm, Københavns Universitet, Institut for Antropologi

Nauja Kleist forsker i international migration og har undersøgt hvordan ghanesiske migranter klarer sig efter udvisning fra Europa, Nordafrika eller Mellemøsten. Hun har fulgt en række udviste migranter i en mindre by i Ghana siden 2012, hvoraf fire er portrætteret under cases her i temapakken.

Dorte Thorsens forskning har særlig fokus på familierelationer og arbejdsmigration. Siden begyndelsen af 2012 har hun fulgt en række vest- og centralafrikanske migranter i Marokkos hovedstad Rabat og på deres videre rejse til europæiske og afrikanske rejsemål. Tre af migranterne er portrætteret under cases.

Ida Vammens ph.d. projekt undersøger migration mellem Vestafrika og Sydamerika. Hun har siden 2012 fulgt en gruppe senegalesiske migranter i Buenos Aires, Argentina, bl.a. med fokus på familierelationer i Senegal. Tre af migranterne er portrætteret under cases.

Den oprindelige hjemmeside blev udført af:
Cand.scient soc. Sigrid Kristiansen
Cand.scient.soc. Marie Kruse
Cand.scient.soc. Marie Ravnmark
Cand.scient.soc. Ida Meisling
Cand.scient.soc. Caroline Stavnsbjerg
Stud.mag. Anna Manisha Storr-Hansen