DEHEISHE

Deheishe flygtningelejren ligger nær Betlehem på Vestbredden, hvor den er en ud af 59 flygtningelejre som blev etableret i 1949 efter Israels dannelse og den efterfølgende krig.
De første flygtninge kom fra 45 forskellige landsbyer vest for Jerusalem og Hebron, som ligger syd for Betlehem. Der er i dag ca. 15.000 indbyggere i Deheishe, og lejren - som nu er en bydel med murede huse - er omkring en halv km2 stor. Beboerne i Deheishe lejren har gennem årerne tydeligt kunne mærke konflikten med israelerne. Mange unge derfra var aktive i den første Intifada.

'Lejren' har været omgivet af et hegn indtil 1995, hvor den kom under det Palæstinensiske Selvstyre.

Under den anden Intifada var lejrens beboere også meget involverede, og hele området har siden 2002 været under næsten konstant udgangsforbud.

Folk bor meget tæt, og selvom FN’s organisation for palæstinensiske flygtninge tager sig af sundhed, uddannelse og sociale ydelser, så er fattigdommen og arbejdsløsheden vokset siden 2000. Der er omkring 70% arbejdsløse i Deheishe. Om sommeren er der konstant vandmangel, og elektriciteten er ustabil om vinteren.